Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

De mest almindelige årsager til iskias er:

  • Stivhed i lændens led (såkaldte ledlåsninger).
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”).
  • Slidgigt.
  • En bruskskive (en discus) med revner.
    Muskelspændinger.
  • Dårlig holdning eller skævhed i ryggen, bækkenet
  • eller forskellig benlængde.

Ønsker du hjælp til behandling af iskias? Bestil tid til behandling af iskias hos vores kiropraktor på telefon: 62 61 18 75

De typiske symptomer på iskias omfatter

Smerter i lænden, den ene balle, smerter trækkende fra ballen ned i låret enten foran, på siden eller bag på benet. Smerten i benet kan trække til knæet og nogle gange helt ned i foden og ud i tæerne. Symptomerne i benet kan føles som smerte, jag, prikken, eller en sovende eller brændende fornemmelse. Ofte vil lænden føles stiv, og bevægelse af ben og ryg vil være smertefuld.

På hvilken måde udvikler symptomerne sig?

Normalt vil symptomerne i begyndelsen være periodevise, dvs. være til stede i timer eller dage. Symptomerne vil typisk være let smerte, uro eller irritation i balle og ben. Senere vil symptomerne komme hyppigere for til sidst at være konstante og have karakter af vedvarende smerte og ubehag. Jo længere ned mod foden smerterne trækker, jo kraftigere er trykket på nerven i balle og lænd – og jo mere alvorlig er tilstanden.

Oftest kommer smerter og ubehag i balle og ben uden en pludselig overbelastning. Dvs. at det sandsynligvis er dagligdags aktiviteter som over længere tid opbygger spændinger og stivhed i ryggen og ballernes muskler og led.
På arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaster vi nogle områder af ryggen på en ensidig måde, som kan være årsag til symptomerne.

Andre gange kommer symptomerne pludseligt i forbindelse med en stor belastning, f.eks. ved løft, vrid eller fald.

Det er typisk når symptomerne giver konstante smerter og stivhed, at de fleste af vores nye patienter kontakter os.

Det er imidlertid ikke godt at vente til skaden på muskler og led er så fremskreden.

Hvad kan afhjælpe symptomerne på iskias?

Det vigtigste er at finde årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af lænd, bækken og ben, ved test for muskelspænding og specielle tester for stivhed i ryggens led samt musklerne i baller og ben. Også en røntgenundersøgelse benyttes.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed i lændens led og muskler i balle og ben, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigt og effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at underbygge virkningen af ledbehandlingen. Vi tilbyder iskias behandling i Svendborg nær Faaborg og Ringe.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag, henviser vi patienten til en praktiserende læge. Kontakt os i dag på tlf: 62 61 18 75, for flere informationer.  

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer