Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

Hyppige årsager til hold i lænden/hekseskud:

  • Stivhed i ryggens led (såkaldte ledlåsninger).
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”).
  • Slidgigt.
  • En bruskskive (en diskus) med revner.
  • Muskelspændinger.
  • Dårlig holdning eller skævhed i ryggen, i bækkenet eller forskellige benlængde.

De mest almindelige symptomer vil være

Smerter i lænden, enten i den ene side eller på tværs af lænden. Nogle gange kan smerterne trække ned i den ene balle og lår, lyske eller nedre maveregion. Symptomerne føles som stivhed, jag, konstant smerter med forværring ved al bevægelse af ryggen.

Få hjælp til at komme af med hold i lænden, kontakt os i dag på telefon: 62 61 18 75, og få en tid til behandling. 

Hvordan udvikler symptomerne sig?

Typisk vil symptomerne komme pludseligt, og normalt uden at man har lavet en overbelastning af lænden. Hold i lænden/hekseskud har modsat de fleste andre lidelser fra muskler og led ikke nogen advarselstegn. Dvs. tegn på at der er nogen skade under vejs. Det er kun sjældent, at patienter med hold i lænden/hekseskud har kunnet mærke øget stivhed, og irritation fra lænden, før smerterne starter.

Årsagen til hold i lænden/hekseskud er sandsynligvis dagligdags aktiviteter, som over længere tid har opbygget spændinger og stivhed i lændens led og muskler.

På arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaster vi dele af ryggen eller benene på en ensidig måde. Det kan også være årsag til hold i lænden/hekseskud.

Det er typisk, når symptomerne giver så kraftige smerter at medicin ikke har nogen effekt, at de fleste søger hjælp hos en kiropraktor.

Hvad kan afhjælpe symptomerne

Det vigtigste er at finde årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af nakken, lænden og bækkenet, test for muskelspændinger og specielle tester for stivhed i ryggens led. Også en røntgenundersøgelse benyttes.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed i lændens led og muskler, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigt og effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at understøtte virkningen af ledbehandlingen.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag, henviser vi patienten til en praktiserende læge. 

Ønsker du at kontakte os for at bestille tid til behandling, kan du kontakte os på telefon: 62 61 18 75

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer