Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

De hyppigste årsager til lændesmerter er:

  • Stivhed i ryggens led (såkaldte ledlåsninger).
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”).
  • Slidgigt.
  • En bruskskive (en diskus) med revner.
  • Muskelspændinger.
  • Dårlig holdning eller skævhed i ryggen, i bækken eller forskellig benlængde.

Oplever du nogen af ovenstående årsager? Kontakt os på telefon: 62 61 18 75, og få en tid.

De mest almindelige symptomer vil være

Smerter i lænden, enten i den ene side eller på tværs af lænden. Nogle gange kan smerterne trække ned i den ene balle og lår, lyske eller nedre maveregion. Symptomerne føles som stivhed, træthed, murren eller jag.

Hvordan udvikler symptomerne sig?

Normalt vil symptomerne i begyndelsen være periodevise, dvs. være til stede i timer eller i nogle dage. Symptomerne vil typisk være stivhed, ømhed og øget træthed, uden at man har overbelastet lænden. Senere vil symptomerne komme hyppigere for til sidst at være konstante og have karakter af vedvarende smerte og ubehag.

Oftest kommer smerter og stivhed i lænden uden en pludselig overbelastning, dvs. at det sandsynligvis er dagligdags aktiviteter, som over længere tid opbygger spændinger og stivhed i lændens muskler og led.

På arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaster vi nogle områder af ryggen på en ensidig måde, som kan være årsag til symptomerne. Andre gange kommer symptomerne pludseligt i forbindelse med en stor belastning, f.eks. ved løft, vrid eller fald. Det er typisk når symptomerne giver konstante smerter og stivhed, at de fleste af vores nye patienter kontakter os. Det er imidlertid ikke godt at vente til skaden på muskler og led er så fremskreden.

Hvad kan afhjælpe symptomerne?

Det vigtigste er at finde årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af nakken, lænden og bækkenet, test for muskelspændinger og specielle tester for stivhed i ryggens led af en af vores dygtige kiropraktorer. Også en røntgenundersøgelse benyttes.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed i lændens led og muskler, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigt og effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at understøtte virkningen af ledbehandlingen.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag, henviser vi patienten til en praktiserende læge.

Ønsker du hjælp til at komme af med lændesmerte? Så kontakt os i dag på mail: info@faaborgrygcenter.dk eller telefon: 62 61 18 75

Sideliggende lændestræk

Afspil video

Hør hvordan kiropraktik hjalp Anne Louise's lænd og nakke

Afspil video

Se mere på vores Youtube kanal

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer