Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

De hyppigste årsager til hold i nakken er:

  • Muskelspændinger.
  • Stivhed i nakkens led (såkaldte ledlåsninger).
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”).
  • Slidgigt.

Har du fået hold i nakken? Få det udbedret ved en behandling hos vores kiropraktor i Faaborg. Få en tid til behandling på telefon: 62 61 18 75

De mest almindelige symptomer vil være

Pludseligt opstået smerte og stivhed i den ene eller begge sider af nakken. Smerter kan trække ud i skuldrene og op til hovedet. Ofte vil hold i nakken give synke-smerter og forøget smerte ved at skifte stilling. Al bevægelse af nakken provokerer smerter. Smerterne opleves almindeligvis som jag, kraftigt ubehag.

Hvordan udvikler symptomerne sig?

Typisk vil symptomerne komme pludseligt, og normalt uden at man har lavet en overbelastning af nakken.

Hold i nakken har modsat de fleste andre lidelser fra muskler og led ikke nogen advarselstegn. Dvs. tegn på at der er nogen skade under vejs. Det er kun sjældent at patienter med hold i nakken har kunnet mærke øget stivhed, og irritation fra nakken, før smerterne starter.
Årsagen til hold i nakken er sandsynligvis dagligdags aktiviteter, som over længere tid har opbygget spændinger og stivhed i nakkens led og muskler.

På arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaster vi dele af ryggen, nakken eller armene på en ensidig måde. Det kan også være årsag til hold i nakken.

Det er typisk når symptomerne giver så kraftige smerter at medicin ikke har nogen effekt, at de fleste af vores nye patienter kontakter os.

Hvad kan afhjælpe symptomerne?

Det vigtigste er at finde årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af nakke, skuldre og ryg, test for muskelspænding og specielle tester for stivhed i nakkens led. Også en røntgenundersøgelse benyttes.

Viser det sig, at symptomerne skyldes stivhed i nakkens led og muskler, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigt og effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at understøtte virkningen af ledbehandlingen.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag, henviser vi patienten til en praktiserende læge.

Oplever du tit problemer med hold i nakken? Få et behandlingsforløb hos os på telefon: 62 61 18 75

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer