Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

Årsager til nakkesmerter/-stivhed er:

  • Muskelspændinger.
  • Stivhed i nakkens led (såkaldte ledlåsninger).
  • Irritation af en nerve (en nerve i klemme).
  • Slidgigt.

Nakkesmerter kan forekomme grundet forskellige faktorer. Kontakt os i dag på telefon: 62 61 18 75, og hør mere om hvordan vores kiropraktorer kan behandle dine nakkesmerter i vores rygcenter i Faaborg nær Svendborg og Ringe. 

Almindelige symptomer på nakkesmerter

Smerter og stivhed i nakken, hovedpine, svimmelhed, smerter i skuldrene og udstråling af smerte/sovende/brændende fornemmelse i armene eller mellem skulderbladene. Nedsat bevægelse i nakken.

Hvordan udvikler nakkesmerter sig?

Typisk vil symptomerne i begyndelsen være periodevise, dvs. være til stede i nogle timer eller dage ad gangen. Symptomerne vil typisk føles som stivhed, ømhed og øget træthed, uden at man har overbelastet muskler eller led. Senere vil symptomerne komme hyppigere for til sidst at være konstante og have mere karakter af smerte og ubehag.

Oftest kommer smerter og stivhed i nakken uden nogen kendt årsag. Det er sandsynligvis en dagligdags aktivitet, som over længere tid har opbygget spændinger og stivhed i nakkens led og muskler.

På arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaster vi dele af ryggen, nakken eller armene på en ensidig måde. Det kan være årsag til problemerne.
Andre gange kommer symptomerne pludseligt i forbindelse med en stor belastning f.eks. ved løft, vrid eller fald.

Det er typisk når symptomerne giver konstante smerter og stivhed, at de fleste af vores nye patienter kontakter os. Det er imidlertid ikke godt at vente til skaden på muskler og led er så fremskreden.

Hvad kan afhjælpe symptomerne på nakkesmerter?

Det vigtigste er at finde årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af nakke, skuldre og ryg, test for muskelspænding og specielle tester for stivhed i nakkens led. Også en røntgenundersøgelse benyttes.

Viser det sig, at symptomerne skyldes stivhed i nakkens led og muskler, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigt og effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at understøtte virkningen af ledbehandlingen.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag, henviser vi patienten til en praktiserende læge. Kontakt os i dag på tlf: 62 61 18 75 og hør mere om behandling af nakkesmerter i Faaborg nær Ringe og Svendborg.

Hjælp til lindring af nakkesmerter

Afspil video

Hør hvordan vi fjernede kroniske nakkesmerter

Afspil video

Se mere på vores Youtube kanal

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer