Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

De mest almindelige symptomer hos børn

Hovedpine og deraf kan følge indlæringsproblemer og koncentrationsbesvær. Barnet kan have smerter fra knæled, fodled og hofter, der fejlagtigt tolkes som vokseværk.

De hyppigste årsager er

  • Muskelspændinger
  • Stivhed af led (ledlåsninger)
  • Dårlig holdning/skævhed af ryg, bækken, forskellig benlængde.

Hvad kommer symptomerne af

Stivhed i led og muskelspændinger kan være forårsaget af fald i forbindelse med sport eller leg.

I andre tilfælde kan det opstå pga. dårlig siddestilling, dårlig holdning eller et højt støjniveau i klasselokalet eller daginstitution.

Ofte står skoleborde i hestesko eller i grupper. Det betyder, at de fleste af børnene bliver nødt til at sidde og se til den ene side hele tiden, for at følge med undervisningen.

Den meget ensidige siddestilling kan resultere i fastlåsninger i nakke eller ryg og dermed give barnet hovedpine eller koncentrationsbesvær.

Hvad kan afhjælpe symptomerne

Det vigtigste er at afdække årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse, af holdningen i lænd, bækken og ben, test for muskelspænding og specielle test for stivhed af ryggens led og spændinger i muskler.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed af ryggens led og spændinger muskler i nakke/skulder, ryg, balde eller ben, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigst og mest effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at underbygge virkningen af ledbehandlingen.

Kiropraktisk behandling af børn er blid og nænsom. Og vi lægger meget vægt på at barnet ikke føler det er ubehageligt.

I behandling af børn bliver der også lagt meget vægt på at forebygge at symptomerne vender tilbage, ved at ændre på holdning og siddestillinger. Det er vigtigt at sætte ind så tidligt som muligt, så problemet ikke følger barnet ind i voksenlivet.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag henviser vi patienten til praktiserende læge.

Ønsker du flere informationer om børnebehandling hos Faaborg Rygcenter? Kontakt os på telefon: 62 61 18 75, eller på mail: info@faaborgrygcenter.dk

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer