Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

Behandling af iskiasproblemer

De hyppigste årsager er:

  • Muskelspændinger
  • Stivhed af led (ledlåsninger)
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”)
  • Slidgigt
  • Bruskskive (discus) med revner
  • Dårlig holdning/skævhed af ryg, bækken, forskellig benlængde.

Alle disse årsager kan i særdeleshed forekomme når man er gravid og ryggen er udsat for en belastning ud over det sædvanlige. Få behandlet dine iskiasproblemer ved at bestille tid på telefon: 62 61 18 75

De mest almindelige symptomer vil være

Smerter i lænden, den ene balde, smerter trækkende fra balden ned i låret enten foran, på siden eller bag på. Smerten i benet kan trække til knæet og nogle gange helt ned til foden og ud i tæerne. Symptomerne i benet kan føles som smerte, jag, prikken, sovende eller brændende fornemmelse. Ofte vil lænden føles stiv og bevægelse af ben og ryg vil være forbundet med smerte.

Symptomerne kan komme både først og sidst i graviditeten. I den første periode af graviditeten er kroppens led og ledbånd mest påvirket af ændringer i hormoner, der er med til at løsne led og ledbånd og derved forberede dem på den forestående fødsel.

Hvad kommer symptomerne af?

Almindeligvis vil symptomerne til at begynde med være periodevis, dvs. være til stede af timer til dages varighed. Symptomerne vil typisk have karakter af let smerte, uro eller irritation i balde og ben. Senere vil symptomerne komme oftere og oftere for til sidst at være konstante og have mere karakter af smerte og ubehag. Jo længere ned mod foden smerterne trækker jo kraftigere er trykket på nerven i balde og lænd. (Jo mere alvorlig er tilstanden).
Oftest kommer der smerter og ubehag i balde og ben uden en pludselig overbelastning. Dvs. det sandsynligvis er dagligdags aktiviteter som over længere tid opbygger spændinger og stivhed i ryggen og baldernes muskler og led.

De fleste mennesker vil på arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaste nogle områder af ryggen på en ensidig måde, som kan være årsag til symptomerne.

Andre gange kommer symptomerne pludseligt i forbindelse med en stor belastning (løft, vrid, fald).

Det et typisk i det stadie at de fleste af vores nye patienter kontakter os.

Det er imidlertid ikke nødvendigt at vente til skaden på muskler og led er så udtalt.

Hvad kan afhjælpe symptomerne?

Det vigtigste er at afdække årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse af holdningen af lænd, bækken og ben, test for muskelspænding og specielle test for stivhed af ryggens led og balder/bens muskler samt en røntgenundersøgelse.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed af lændens led og muskler i balde og ben, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigst og mest effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at underbygge virkningen af ledbehandlingen.

Gravide kan sagtens modtage ledfrigørende behandling. Dette har ingen direkte indvirkning på fosteret. Det er derimod vigtigt at lænd og bækken fungerer så optimalt som muligt, så fosteret bliver symmetrisk i de 9 mdr. det ligger i maven.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag henviser vi patienten til praktiserende læge.

Oplever du problemer med iskiasproblemer under graviditeten? Kontakt os på telefon: 62 61 18 75 og få en tid. 

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer