Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

Lændeproblemer for gravide

De hyppigste årsager til er:

  • Muskelspændinger
  • Stivhed af led (ledlåsninger)
  • Irritation af en nerve (”en nerve i klemme”)
  • Slidgigt
  • Bruskskive (discus) med revner
  • Dårlig holdning/skævhed af ryg, bækken, forskellig benlængde.

Alle disse årsager kan i særdeleshed forekomme, når man er gravid og ryggen er udsat for en belastning ud over det sædvanlige. Få flere informationer ved at kontakte os på telefon: 62 61 18 75

De mest almindelige symptomer vil være

Smerter i lænden, enten den ene side eller på tværs af lænden. Nogle gange kan smerterne trækken ned i den ene balde og lår, lyske eller nedre maveregion. Symptomerne kan føles som stivhed, træthed, murren eller jag.

Hvad kommer symptomerne af?

Hos alle gravide sker en opblødning af kroppens ledbånd. Dermed bliver leddene mere bevægelige. Samtidig sker der under graviditeten en radikal forskydning af tyngdepunktet, der kan resultere i problemer med lænden.

Almindeligvis vil symptomerne til at begynde med være periodevis, dvs. være til stede af timer til dages varighed. Symptomerne vil typisk have karakter af stivhed, ømhed øget træthed uden at man har overbelastet musklerne eller lænden. Senere vil symptomerne komme oftere og oftere for til sidst at være konstante og have mere karakter at smerte og ubehag.
Oftest kommer smerter og stivhed i lænden uden en pludselig overbelastning. Dvs. det sandsynligvis er dagligdags aktiviteter som over længere tid opbygger spændinger og stivhed i lændens muskler og led.

De fleste mennesker vil på arbejde eller ved fritidsaktiviteter belaste nogle områder af ryggen på en ensidig måde, som kan være årsag til symptomerne.

Andre gange kommer symptomerne pludseligt i forbindelse med en stor belastning (løft, vrid, fald).

Det et typisk i det stadie at de fleste af vores nye patienter kontakter os.

Det er imidlertid ikke nødvendigt at vente til skaden på muskler og led er så udtalt.

Hvad kan afhjælpe symptomerne?

Det vigtigste er at afdække årsagen til symptomerne. Det sker ved en grundig undersøgelse, af holdningen af nakke, lænd og bækken, test for muskelspænding og specielle test for stivhed af ryggens led samt en røntgenundersøgelse.

Viser det sig at symptomerne skyldes stivhed af lændens led og muskler, kan problemet afhjælpes.

I de fleste tilfælde virker ledfrigørende behandling (kiropraktik) hurtigst og mest effektivt. Ofte er det nødvendigt at supplere med massage og øvelser for at underbygge virkningen af ledbehandlingen.

Gravide kan sagtens modtage ledfrigørende behandling. Dette har ingen direkte indvirkning på fosteret. Det er derimod vigtigt at lænd og bækken fungerer så optimalt som muligt, så fosteret bliver symmetrisk i de 9 måneder det ligger i maven.

Skyldes symptomerne en medicinsk årsag henviser vil patienten til praktiserende læge. Få tid til behandling af lændeproblemer på telefon: 62 61 18 75

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer