Bestil tid i dag på tlf. 62 61 18 75

Hvad er slidgigt?

Slidgigt er en kronisk sygdom og kan forårsage gradvis nedbrydning af brusken i kroppens led. Slidgigt medfører stivhed i leddene og spændinger i musklerne hvilket kan give smerter. Oplever du gener grundet slidgigt? Kontakt os på telefon: 62 61 18 75, og få en tid til behandling. 

Hvem får slidgigt?

Det er vigtigt at forstå, at slidgigt ikke kun påvirker én bestemt gruppe mennesker, men kan forekomme hos en bred vifte af mennesker. Her er nogle af de faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle slidgigt:

Alder: Risikoen for slidgigt stiger med alderen. Ældre mennesker har en højere risiko for at udvikle slidgigt.

Genetik: Der kan være en genetisk disposition for slidgigt. Hvis der er familiemedlemmer med slidgigt, kan det øge din risiko.

Køn: Kvinder har generelt en højere risiko for at udvikle slidgigt end mænd.

Overvægt: Overvægt eller fedme øger belastningen på leddene, især vægtbærende led som knæ og hofter, hvilket kan øge risikoen for slidgigt.

Skader: Tidligere ledskader eller gentagne skader på samme led kan øge risikoen for slidgigt i det pågældende led.

Arvelige faktorer: Nogle medfødte led forhold eller andre genetiske faktorer kan øge risikoen for slidgigt.

Livsstil: En inaktiv livsstil, mangel på motion og dårlige kostvaner kan øge risikoen for slidgigt.

Arbejdsmiljø: Nogle arbejdsrelaterede faktorer, såsom tungt løft eller gentagne bevægelser, kan øge risikoen for slidgigt.

Andre medicinske tilstande: Visse medicinske tilstande, såsom leddegigt eller reumatoid arthritis, kan øge risikoen for slidgigt.

Næsten alle voksne får slidgigt.
50 pct. af alle over 40 år har slidgigt.
tæt på 100 pct. af alle over 60 år har slidgigt.

Er slidgigt farligt?

Sygdommen er ikke farlig, men de symptomer, som den medfører, kan være ganske alvorlige. Videnskabelige undersøgelser har påvist, at mennesker med slidgigt lever kortere på grund af det nedsatte aktivitetsniveau.

Symptomer på slidgigt

Der er en række faktorer, der spiller ind i udviklingen af slidgigt. Der er stor sandsynlighed for, at unormal belastning dvs. skader, arbejdsstillinger, dårlig holdning af led, giver slidgigt og at normal belastning af skævt stillede led giver slidgigt.

Led, der hyppigt udvikler slidgigt

Led, der sjældent udvikler slidgigt

Behandling af slidgigt

Kroppens holdning er en vigtig faktor i de tidlige stadier af behandlingen af slidgigt. Har du allerede slidgigt, er det klogt at gøre leddene mere bevægelige og dermed forbedre din kropsholdning. Effekten af led-behandling forstærkes ved, at du laver styrkende øvelser af de muskler, som skal støtte leddene.

Den kiropraktiske behandling af slidgigt i Faaborg nær Svendborg & Ringe sigter mod at begrænse sygdommens udvikling og mindske symptomerne fra slidgigten. Kontakt os i dag på tlf.: 62 61 18 75, og hør mere om behandlingen.

Slider det på leddene at få kiropraktisk behandling?

Afspil video

Se mere på vores Youtube kanal

Foredrag

Vi har ved Faaborg rygcenter en lang række foredrag gennem året. Du kan finde og tilmelde dig vores foredrag ved at følge linket

Find foredrag

Tá fat I os

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for at booke en tid. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Kontakt os

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook og få svar på dine spørgsmål, tips og tricks til en sund og smertefri hverdag eller deltag i vores konkurrencer